Stomatološka klinika Dr. Mećava


Istorija i razvoj

Nakon nekoliko  hiljada uspješnih zahvata na  pacijenatima, osnivač klinike dr Zorica Mećava. odlučila se za idući korak, osnivanje vlastite Stomatološke ambulante . U aprilu 2001. godine započinje sa radom  moderna, ekskluzivna stomatološka klinika “DR MEĆAVA” u elitnom dijelu Banja Luke nedaleko od samog središta. U maju 2006 na lokaciji postojeće klinike podiže se moderni stambeno poslovni objekat u kojem se priprema buduća stomatološka klinika Dr Mećava. Tokom perioda gradnje klinika se izmješta na lokaciju Alfonsove ulice gdje ostaje do maja 2011.

U maju 2011 klinika se preseljava u Srpskoj ulicu u novoizgrađeni prostor.

 

Status u Banja Luci

Osnivač klinike cijenjena je u profesionalnim krugovima kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjednim državama Srbiji i Hrvatskoj kao stručnjak specijalista i renomirani profesionalac.

Dr. Zorici Mećava, kao vlasniku i uredniku stručnog stomatološkog časopisa DENTALART, omogućena je dobra informiranost o najnovijim dostignućima u stomatološkoj industriji širom svijeta. Uživa dobar ugled u mnogim međunarodnim stomatološkim organizacijama te predstavlja Republiku Srpsku, a tako i BiH u mnogim panelima, kongresima i profesionalnim okupljanjima.

Oprema i materijali

Klinika je opremljena vrhunskom stomatološkom opremom, uključujući najnovije ergonomske stomatološke stolice s multimedijom, RTG aparat, profesionalnu prostoriju za sterilizaciju i dezinfekciju te najnovije uređaje i računarske programe .

Dakako, i sama klinika također je u proceduri dobijanja sertifikata za kontrolu kvalitete.

 

 

Zaštita pacijenata u BiH

Evropske zemlje imaju istorijski dokazanu visoku razinu stomatoloških tretmana. BiH, kao središnje locirana evropska zemlja u samom je vrhu zemalja koje nude kvalitetne stomatološke tretmane. Istorija stomatološkh usluga u BiH proteže se kroz stotine godina..

Klinika se ponosi pridržavanjem najviših stomatoloških standarda i higijenskih standarda, uz isključivo korištenje samo visoko profesionalnih, sigurnih, ispitanih i provjerenih materijala i opreme. Tokom proteklih godina, klinika Dr Mećava je razvila snažne partnerske odnose s vodećim firmama u stomatološkoj industriji. Firme kao što su KaVo, Ivoclar Vivadent, Meisinger, Siemens, GC, 3M ESPE. Ultradent, Bego, Heraeus Kultzer, Bredent, DeguDent te mnogim drugima.

Većina naših radova (podložno dostupnosti istih od strane proizvođača) bit će predana klijentu uz sertifikat autentičnosti i/ili biokompatibilnosti, kao i sertifikat garancije za izvršeni tretman.

Ukoliko vas zanima procjena troška za vaš zahvat, molimo vas da nas nazovete ili pošaljete e-mail.