Prolom Banja Srbija


Hotel "Radan" Prolom Banja

18433 Prolom Banja
tel: 027 83 88 111, 027 83 88 162,
Viber: +381 63 15 10 606
fax: 027 83 88 092.
info@prolombanja.com

Marketing

18430 Kuršumlija
tel: 027 381 344, 027 381 774,
fax: 027 381 512.
marketing@prolombanja.com

Predstavništvo Beograd

ul. Sarajevska 76/4
tel/fax: 011 3660 495,
marketing.bg@prolombanja.com

Predstavništvo Novi Sad

ul. Slovačka 15
tel/fax: 021 4721 868,
marketing.ns@planinka.rs

Web: https://prolombanja.com/

O Prolom Banji

Prolom Banja se nalazi u Južnoj Srbiji, na padinama planine Radan. Poznata je, pre svega, po svojoj lekovitoj Prolom vodi, koja pripada retkoj grupi voda visokih balneoloških vrednosti: visoko alkalna (pH 8,8-9,2), niskomineralizovana (suvi ostatak 148 mg/l), bikarbonatna. U želji da Vam približimo ovaj jedinstveni dar prirode, omogućili smo da svuda u hotelu budete u kontaktu sa Prolom vodom.

Na lekovitoj Prolom vodi se zasnivaju svi naši zdravstveni programi. Efekat lečenja se pojačava primenom balneoloških i fizikalnih tretmana, boravkom na čistom i svežem vazduhu i šetnjama po netaknutoj prirodi Prolom Banje. Poboljšanju opšteg stanja zdravlja doprinose nadmorska visina (550-668 m) i umereno kontinentalna klima sa velikim brojem sunčanih dana u godini.

Kompleks hotela Radan je u sebi objedinio smeštaj u udobnom sobama, savremene medicinske i Wellness tretmane, sadržaje za rekreaciju, zabavu i izlete. Ukoliko želite prostor za rad u mirnom okruženju, za Vas smo obezbedili sale za sastanke sa svom potrebnom opremom.

Bilo da dolazite na lečenje ili odmor, poslovne susrete ili jednostavno, na opuštanje u prirodi, svoj boravak možete upotpuniti Wellness tretmanima, opuštanjem u zatvorenom i otvorenim bazenima, ručkom u "Etno restoranu", izletima do Đavolje Varoši, crkve Lazarice i ostalih kulturnih turističkih atrakcija Topličkog okruga.

Posebna pogodnost: korišćenje bazena na otvorenom i u zatvorenom prostoru kao i sporstkih terena, uračunato je u cenu Vašeg aranžmana.

SMJEŠTAJ

U hotelu Radan možete biti smešteni u standard i komfort sobama i apartmanima. Pored jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, u ponudi je i 8 trokrevetnih soba (francuski ležaj + dodatni ležaj standardnih dimenzija), 6 porodičnih soba (soba sa francuskim ležajem + soba sa dva klasična ležaja, povezane vratima) i 10 apartmana (spavaća soba sa dnevnim boravkom i kuhinjom).

Specijalne ponude

*Najpovoljniji boravak za penzionere

Popust od 5% na redovne cene (uz zadnji penzioni ček) u periodima januar-maj i oktobar-decembar
+
Plaćanje na 6 mesečnih rata od penzije
jednostvanim popunjavanjem administrativne zabrane na recepciji hotela.

  • Komforne jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa kablovskom TV i Internetom,
  • Ishrana na bazi pansiona ili polupansiona: doručak ‐ švedski sto, ručak i večera ‐ odabir od tri ponuđena jela + dijetalni i posni obrok
  • Neograničeno korišćenje unutrašnjih i spoljašnjih bazena sa termalnom vodom, sportskih terena, sale za stoni tenis i teretane,
  • Organizovani izleti do Prirodnog fenomena Đavolja Varoš i drugih lokaliteta u okolini.

 

*Wellness lux paketi

*Porodični wellness lux paket

*Prolom wellness paket

*Porodični wellness paket

Lekovita Prolom voda

Prolom voda pripada grupi voda visokih balneoloških vrednosti.

Karakterišu je:

1. Visoka alkalnost (pH 8,8 - 9,2) i izrazita dominacija hidrokarbonatnog jona čime Prolom voda povećava alkalnu rezervu krvi smanjujući opasnost od acidoze, pospešuje eliminaciju slobodnih radikala i drugih štetnih produkata metabolizma, neutrališe želudačnu kiselinu, smanjuje stvaranje mokraćne kiseline, pospešuje njenu eliminaciju i smanjuje mogućnost da se stvaraju kristali mokraćne kiseline, poboljšava sekretornu funkciju jetre, alkalizuje urin i povećava rastvorljivost cistina koji je glavni uzročnik rekurentne renalne kalkuloze.

2. Niska mineralizacija - nizak sadržaj natrijuma, ne opterećuje funkciju bubrega i kardiovaskularnog sistema

Zahvaljujući svojim jedinstvenim karakteristikama Prolom voda blagotvorno deluje kod oboljenja:

  • Bubrega i mokraćnih puteva,
  • Organa za varenje,
  • Kože,
  • Reumatizma,

Prolom voda ima važnu ulogu u prevenciji i očuvanju zdravlja. Ona pripada retkim vodama koje možemo piti celog života.

Lekovito Prolom blato

Prirodno lekovito blato Prolom Banje je vulkanskog porekla i spada u visokomineralizovane peloide sa značajnim terapeutskim efektom. Primenjuje se kod hroničnih reumatskih bolesti, post-traumatskih stanja, oštećenja perifernih nerava i krvnih sudova kod šećerne bolesti, polineuropatija, proširenih vena na donjim ekstremitetima i oboljenja kože.

Lečenje peloidom povećava lokalnu cirkulaciju krvi i limfe, ubrzava metabolizam, utiče na rad endokrinih žlezda, ima analgetički efekat i blagotvorno deluje na hronične reumatske bolesti. Regulišući neurovegetativnu ravnotežu, peloidi imaju opšte sedativno dejstvo izazivajući prijatno raspoloženje. Peloid Prolom Banje čini kožu mekom i glatkom (kozmetički efekat), a uz uticaj toplote povećava i elastičnost kože, otvaranje pora, te omogućuje prolaz sastojaka kroz kožu u oba smera (iz peloida u organizam i obrnuto). Ima izražene antimikrobne i antiinflamatorne efekte. Peloidoterapija ima veoma koristan efekat na kožu jer podstiče njenu regeneraciju, dovodi do normalizacije rada znojnih i lojnih žlezda, pre svega skidanjem orožalog sloja kože.

U terapijske svrhe peloid Prolom Banje meša se sa Prolom vodom, tako da poprima i osobine Prolom vode. Posle odgovarajuće pripreme, aplikuje se u vidu obloga na oboleli deo tela, a kod kožnih bolesti premazuje se deo tela ili celo telo. Trajanje jedne procedure je 20 do 30 min. Povoljni klinički efekti se zapažaju već posle 3 do 4 uzastopne procedure, a najčešće je dovoljno 12 procedura u nizu.