Motel Dragana


KONTAKT:

Adresa: Uroša Drenovića 129,  Banja Luka

Telefon: +387 51/413-050

E-mail: moteldragana@hotmail.com

 

Banja Luka je jedan od najljepših gradova Balkana i trenutno najatraktivniji centar diplomatije, kulture, nauke, politike... Predstavlja glavnu raskrsnicu Balkana, od zapada prema istoku i sjevera prema jugu.

Sa renoviranim saobraćajnicama je dobro povezana sa svim većim gradovima okolnih država: Beograd (360 km), Zagreb (185 km), Sarajevo (234 km), Ljubljana (300 km), Beč (560 km)...

Elite Motel Dragana se nalazi na izlazu iz Banjaluke, 6 KM od centra, u pravcu Jajca i Sarajeva. Smješten je na samoj obali brze i zelene rijeke Vrbas, okružen obroncima Manjače i brdima i zaravnima starih poznatih izletišta Banjalučana.

U blizini Motela su mnogobrojna i poznata izvorišta ljekovite banjske vode - banjalučke toplice, a odmah iza Motela se ulazi u, po ljepoti i osobenostima u Evropi poznat, kanjon Vrbasa, te slapovi Krupe.

Motel ima teren za mini golf, restoran s ljetnom terasom u okviru objekta i besplatni bežični pristup internetu. Autobus koji vozi do centra Banja Luke staje ispred motela. Sve su sobe zvučno izolirane i imaju vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu. Sadržaji uključuju klima-uređaj i TV sa satelitskim programima. Sobe pružaju pogled na planine. U motelu Dragana gosti mogu uživati u različitim sportskim sadržajima poput igrališta za košarku i badminton. Bilijar, stolni tenis i dječje igralište također su na raspolaganju. U blizini se nalaze mogućnosti za planinarenje, rafting i vožnju kajakom, kao i biciklističke staze s putovima koji prolaze kroz kanjon rijeke Vrbas. Jahanje je dostupno na obližnjem ranču Čokorska Polja. Najbliža trgovina udaljena je 500 metara. Zračna luka Mahovljani udaljena je 30 km i usluga prijevoza dostupna je na zahtjev. Besplatno parkiralište na raspolaganju je u okviru objekta.