AUDITIVA slušni aparati


KONTAKT

Adresa: Jovana Raškovića 15   Paprikovac,    78 000 Banja Luka,    BiH

Telefon: +387 (0)65 698 443         +387 (0)51 219 635

E-mail: office.auditivabl@gmail.com,     info@auditiva-bl.com

Web: http://auditiva-bl.com/

 

 

AUDITIVA DOO u Republici Srpskoj bavi se distribucijom Oticon slušnih aparata od 2003 godine,  imamo kompletnu podršku u izradi  malih kanalnih aparata ,individualnih oliva,servisa,baterija...

AUDITIVA takodje nudi besplatan pregled sluha ,audiometrija.

OTICON OPN

 

Revolucija u tehnologiji slušnih aparata

Oticon Opn je prvi slušni aparat koji pomaže korisnicima da čuju dobro čak i u zahtjevnim situacijama kao što su veoma bučno i dinamično okruženje i predstavlja najznačajniji iskorak u tehnologiji slušnih aparata u poslednjih 25 godina.

Zahvaljujući superiornoj Velox platformi, Oticon Opn analizira zvukove iz okoline više od 100 puta u sekundi, sa mogućnošću izvršenja 1.200.000.000 operacija u jednoj sekundi. Usmijerenje samih slušnih aparata zavisi od potreba korisnika, stalno su prisutne sve zvučne informacije iz okoline na koje korisnik može brzo i lako da prebacuje fokus i nije ograničen samo na zvukove ispred sebe kao što je to bio slučaj sa dosadašnjim aparatima. Rezultat toga je jasno razumijevanje govora, a sve to uz mnogo manje napora!

Najbitnije prednosti novog Oticon Opn slušnog aparata

 • Uživajte u 30% boljem razumijevanju govora
 • Smanjite napor prilikom slušanja za 20%
 • Zapamtite 20% više informacija

Elegantni i diskretni Oticon Opn je dostupan u 8 različitih boja

Karakteristike novog Oticon Opn slušnog aparata

Oticon OPN je moderan i elegantan slušni aparat koji stoji diskretno iza uva, nudeći nove mogućnosti i funkcije.

OpenSound Navigator

Značajno manji napor prilikom slušanja uz više informacija i mnogo bolje razumijevanje

Spatial Sound LX

Određivanje, praćenje i promijena fokusa na željeni zvuk

YouMatic LX

OpenSound Navigator se prilagođava individualnim potrebama i željama

Speech Guard LX

Povećava razumijevanje govora u bučnoj sredini, omogućava lakše praćenje i uključivanje u razgovor.

Oticon Opn slušni aparat je napravljen za Smart mobilne telefone

 • Uživajte u bežičnoj konekciji sa iPhone i drugim pametnim uređajima
 • Pretvorite Vaše slušne aparate u stereo slušalice i uživajte u omiljenoj muzici
 • Koristite TV adapter za gledanje omiljenih kanala (udaljenost do 15m)
 • Koristite Vaš mobilni telefon za kontrolu jačine i promijenu programa

Oticon ON aplikacija omogućava Vam da kontrolišete Vaše slušne aparate, izaberete šta želite da čujete i podesite jačinu zvuka.

Ova aplikacija takođe nudi slijedeće mogućnosti:

 • u svakom trenutku možete preko interneta locirati svoje slušne aparate (ili djete koje ih nosi)
 • obaviještava vas o stanju baterije u aparatu (korisno kod male djece koja nose aparate ili kod starijih osoba)
 • prikazuje uputstvo za upotrebu

Slušni aparat je mali elektronski uređaj koji se nosi u uvu ili iza uva. On pojačava zvukove tako da osoba oštećenog sluha može da sluša, komunicira i potpunije učestvuje u svakodnevnim aktivnostima.

Slušni aparat pojačava vibracije koje ulaze u uvo. Oštećene prijemne ćelije unutrašnjeg uva ih tako mogu detektovati i pretvoriti u nervni signal koji se proslijeđuje do mozga. Što su više oštećene prijemne ćelije veći je stepen oštećenja sluha, pa je tako i potrebno veće pojačanje slušnim aparatom.

Ukoliko sumnjate da Vam je sluh oštećen i mislite da biste imali koristi od slušnih aparata, posjetite svog doktora koji će Vas uputiti doktoru specijalisti  za uho, grlo i nos – otorinolaringologu. On će ispitati uzrok oštećenja sluha i mijerenjem utvrditi njegov tip i stepen.

Mijerenje sluha (audiometrija) izvodi se u zvučno izolovanoj prostoriji (gluva soba) uz korišćenje posebnog uređaja – audiometra. Ispitaniku se na uši postave slušalice preko kojih mu se puštaju tonovi različite jačine i visine, a njegov zadatak je da pritiskom na taster ili podizanjem ruke da znak kada je čuo ton. Rezultati ispitivanja bilježe se na audiogramu, koji predstavlja grafički prikaz vrste i stepena oštećenja sluha. Ovaj nalaz polazna je osnova u izboru modela slušnih aparata.

Postoji mnogo različitih modela slušnih aparata, ali u osnovi svi imaju iste glavne komponente:

1. Mikrofon – prikuplja zvukove iz okruženja i pretvara ih u električne signale.

2. Pojačalo– pojačava intenzitet signala iz mikrofona. Filteri modifikuju zvuk tako da se pojačavaju samo oni zvukovi važni za korisnika.

3. Zvučnik – prijemnik – pretvara obrađene električne signale u zvučne signale kako bi ih korisnik čuo.

Pored ove tri komponente, savremeni digitalni slušni aparati uključuju i mali kompjuter – procesor koji obrađuje zvučne signale kako bi ih prilagodio individualnim potrebama korisnika.

Slušni aparati zaista pomažu.

Vaš svijet će ponovo početi da se otvara. Čućete zvukove koje odavno niste čuli. Komunikacija sa okolinom biće Vam mnogo lakša. Osjetićete da se manje zamarate u težnji da razumijete ljude sa kojima razgovarate.

 

MODELI APARATA

 

 • OTICON OPN

 • ALTA 2

 • NERA 2

 • Ria 2

 • SENSEI

 • CHILI

 • GET

 

POMOĆNI UREĐAJI

ConnectLine za povezivanje slušnih aparata sa drugim uređajima (Adapter za telefon, TV adapter, Sreamer Pro), Oticon Remote Control, Oticon Amigo, budilnici namijenjeni osobama sa oštećenim sluhom, prostorne petlje, bebi alarmi

Oticon pomoćni uređaji

ConnectLine je kompletan integrisani sistem koji je jednostavan za upotrebu i omogućava da se dobiju maksimalne koristi od nošenja slušnih aparata. Ovaj sistem funkcioniše sa svim Oticon wireless slušnim aparatima pojačavajući pozitivna iskustva slušanja i komunikacije kao što su razgovor preko mobilnog ili fiksnog telefona, gledanje televizora, slušanje muzike, video razgovor i slično. ConnectLine sistem se sastoji od slojedećih uređaja: Streamer Pro, Adapter za telefon, TV adapter i Mikrofon.

Aplikacija Oticon ConnectLine App za iPhone, iPad, iPod touch i Android pametne telefone i tablete omogućava korisnicima da iskoriste sve prednosti ConnectLine sistema sa jednog mesta. Ova aplikacija se može besplatno preuzeti na App Store i Google Play.

Oticon Remote Control 2.0 je daljinski upravljač koji se može koristiti za podešavanje jačine zvuka slušnih aparata i promjenu programa za prijatnije iskustvo slušanja. Može da se koristi sa svim wireless Oticon aparatima i pogodan je za korisnike koji su izabrali designRITE, IIC ili CIC modele bez dugmadi ili osobe koje imaju problema sa upotrebom malih dugmadi.

Oticon Amigo je sistem koji šalje zvučne signale direktno u dječije uši za bolje razumijevanje govora u bučnim okruženjima i sastoji se iz tri komponente: mikrofona, predajnika i prijemnika. Mikrofon hvata glas osobe koja ga nosi a predajnik šalje direktno u prijemnik osobe koja sluša da  bi  se  pojačao  u  njihovim  slušnim  aparatima. Jako je bitno tokom razvoja djece da mogu dobro da čuju učitelja u bučnoj učionici, da prate instrukcije tokom dodatnih aktivnosti (sport itd.), normalno gledaju TV sa porodicom i da im bude smanjen napor prilikom slušanja.

 

Auditiva ima u ponudi i specijalne budilnike namijenjene osobama sa oštećenim sluhom, bebi alarm (nadzor), kao i prostorne petlje za TV i stereo sisteme.